Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Final Fantasy XV


Έρχεται στo PS4 και στο Xbox One. Δείτε το νέο τρέιλερ από το Tokyo Game Show. [UPDATE 3]
[Αρχική δημοσίευση: 13/6/2013] Τον περασμένο Φεβρουάριο στην ανακοίνωση του PS4 η Square Enix είχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της E3 θα αποκαλύψει ένα νέο game. Η νέα δημιουργία δεν είναι άλλη από το Final Fantasy XV, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ως Final Fantasy Versus XIII.
Δείτε το σχετικό τρέιλερ:
H Square Enix μπορούμε να πούμε ότι στην κυριολεξία μας εξέπληξε με το νέο Final Fantasy, το οποίο παρόλα αυτά δείχνει να κινείται σε Action RPG μονοπάτια. Στο βίντεο είδαμε ότι πολλοί από τους παραδοσιακούς εχθρούς της σειράς επιστρέφουν όπως ο Behemoth, Bahamut κτλ.
[UPDATE] Σήμερα τα ξημερώματα η Square Enix ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Final Fantasy XV αφήνοντας να εννοηθεί πως θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο PS4. Μάλιστα κάτι παρόμοιο έγινε και στην περίπτωση του Kingdom Hearts III. Σήμερα όμως στην press conference της Ιαπωνικής εταιρείας ανακοινώθηκε ότι και τα δύο JRPG θα διατεθούν και στη νέα κονσόλα της Microsoft.
Εν τω μεταξύ όπως είναι φάνερο στο demo που παρακολουθήσαμε το Final Fantasy XV έχει σαφώς action προσανατολισμό. Ο Shinji Hashimoto, παραγωγός της σειράς δήλωσε επί του θέματος: "Όλα τα Final Fantasy είχαν διαφορετικό σύστημα μάχης και μηχανισμούς και πριν την ανάπτυξη ενός νέου κεφαλαίου της σειράς οi δημιουργοί του προσπαθούν να βρουν την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία. H νέα δημιουργία μας έχει περισσότερα στοιχεία δράσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στα επόμενα Final Fantasy."
[UPDATE 2] Η Square Enix κυκλοφόρησε πριν από λίγες ώρες στην E3 το πρώτο βίντεο με το gameplay του Final Fantasy XV.
Σε αυτό θα δειτε τις βαριά οπλισμένες ορδές των εχθρών σας από το Niflheim να εξαπολύουν επίθεση στο βασίλειο Lucis. Οι μάχες είναι άκρως ατμοσφαιρικές, το soundtrack δυνατό και όπως θα διαπιστώσετε το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης καταλαμβάνεται από τα γραφικά με το HUD (η λέξη HUD προκύπτει από το 'Heads-Up Display'. Η ορολογία αυτή χρησιμοποιείται για να δηλώσει όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν στην οθόνη ενός video game και που σας δείχνουν συνεχώς την κατάσταση του χαρακτήρα σας) να έχει πιο διακριτικό ρόλο στο κάτω μέρος της οθόνης. Δείτε το βίντεο.
To Final Fantasy Versus XV θα κυκλοφορήσει το 2014 για PS4 και Xbox One και ίσως αποτελέσει για κάποιους έναν λόγο απόκτησης μιας next-gen κονσόλας.
[UPDATE 3 19/9/2013] Όπως ήταν αναμενόμενο η Square Enix έδωσε το παρόν στο φετινό Tokyo Games Show και παράλληλα έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο Final Fantasy XV. Δυστυχώς το βίντεο δεν έχει ηχητική επένδυση, παρόλα αυτά το περιεχόμενό του μας αποζημιώνει πλήρως καθώς πλέον είμαστε σε θέση να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το gameplay του επερχόμενου next gen τίτλου.
Από ότι είδαμε στο τρέιλερ το Final Fantasy XV δείχνει αρκετά πιο "δυτικό" από τους προκατόχους του, αν και είναι γεγονός πως από το Final Fantasy XIII η Square Enix κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Κατά συνέπεια τα περιβάλλοντα δείχνουν αρκετά πιο ρεαλιστικά και δείχνει να έχει εγκαταλειφθεί το high fantasy ύφος, το οποίο είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς. Όσον αφορά το σενάριο μέχρι στιγμής το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι κεντρικός πρωταγωνιστής θα είναι ο πρίγκηπας Noctis Lucis Caelum, o οποίος αναλαμβάνει την ιερή αποστολή να προστατέψει το τελευταίο crystal του κόσμου. Να θυμίσουμε ότι το Final Fantasy XV αναπτύσσεται από το 1st Production Department της Square Enix, ενώ υπεύθυνος παραγωγής είναι για ακόμη μια φορά ο Tetsuya Nomura.
To Final Fantasy XV θα κυκλοφορήσει για PS4 και Xbox One, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία διάθεσης.