Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Καμπαμαρού


Στη στήλη Retro, θα παρουσιάζονται κυρίως παλιές σειρές anime που άφησαν εποχή και έχουν χαραχθεί στις μνήμες μας. Η αρχή θα γίνει με τον Καμπαμαρού, μια σειρά που άφησε το στίγμα της όχι μόνο λόγω περιεχομένου, αλλά και εξαιτίας της κακής μεταγλώττισης που είχε γίνει.

Πλοκή: Ο Καμπαμαρού, είναι ένα ορφανό παιδί που μεγάλωσε στο βουνό μαζί με τον παππού του Σάιζο. Όταν ο παππούς του θα πεθάνει, θα αφήσει στην Ραν Ακόκο ένα γράμμα όπου θα εκφράζει την επιθυμία του να αναλάβει την ανατροφή του νεαρού Ίγκα(Iga) νίντζα. Έτσι, ο ήρωάς μας θα φτάσει στο Τόκιο και θα ξεκινήσει να πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με την Μέι, την εγγονή της Ραν. Ο Καμπαμαρού έχοντας ζήσει αρκετό καιρό στην απομόνωση έχει γενικότερα άξεστη συμπεριφορά και προκαλεί τόσο την Μέι όσο και τους συμμαθητές του. Ωστόσο, χρόνο με το χρόνο γίνεται δημοφιλείς και ξεδιπλώνεται με ενάργεια η σχολική του ζωή που περιλαμβάνει ίντριγκες, ατελείωτους καβγάδες, άπλετο κυνηγητό και γενικότερα ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς!

Για την ιστορία, ο Καμπαμαρού κυκλοφόρησε το 1983 αρχικά στα βίντεοκλαμπ σε VHS και μετά έκανα το ντεμπούτο του σε τοπικά κανάλια και τελικά στο διαχρονικό Juniors Tv.
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο anime αποπνέει μια καλτίλα και σίγουρα όλοι θα θυμούνται τις ατελείωτες ώρες γέλιου που πέρασαν, αλλά και τα τραγικά λάθη της μεταγλώττισης που δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στη σειρά!