Το Mangaworld24 δημιουργήθηκε με στόχο να παρουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα άνιμε και τα μάνγκα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στον δεύτερο τομέα. Στη στήλη Retro παρουσιάζονται παλιές σειρές και ταινίες άνιμε που μεταγλωττίστηκαν στα Ελληνικά. Στη στήλη Manga δημοσιεύονται άρθρα με πληροφορίες και παρουσιάσεις μάνγκα. Στις Ανακοινώσεις, ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιστολογίου και το περιεχόμενό του. Στις Ταινίες δημοσιεύονται παρουσιάσεις ταινιών είτε άνιμε είτε live action, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσίαση της πλοκής και των χαρακτήρων. Στη στήλη Gaming αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με βιντεοπαιχνίδια που είναι επηρεασμένα από μάνγκα-άνιμε και τέλος στη στήλη Anime γίνεται μια προσπάθεια να μαζευτούν σειρές άνιμε που έχουν κυκλοφορήσει στα Ελληνικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα portofolio και ταυτόχρονα δημοσιεύονται και κείμενα σχετικά μ’ αυτές όπως εδώ.

Ετικέτες

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ελλάδα και το «Βασίλειο των Καρδιών»Η ανακοίνωση του Χρήστου Τερζόπουλου σχετικά με την παύση της λειτουργίας του εκδοτικού οργανισμού «ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε» πλήττει και τον κόσμο των manga και κυρίως το «Βασίλειο των Καρδιών»(Kingdom Hearts).

Ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος είχε αποκτήσει όλα τα πνευματικά δικαιώματα από την Walt Disney για την αποκλειστική κυκλοφορία περιοδικών όπως το ΚΟΜΙΞ, το Μίκυ Μυστήριο, το Μίκυ Μάους, αλλά και για τη σειρά του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού που αποτελεί συγκερασμό των χαρακτήρων του Final Fantasy και του κόσμου του Disney.

Η Square Enix, η Ιαπωνική εταιρεία που δημιούργησε ουσιαστικά αυτό το ευφάνταστο σύμπαν, βλέποντας ότι ο Σόρα(ο κεντρικός ήρωας του παιχνιδιού) και  οι φίλοι του Ντόναλτ και Γκούφυ απέκτησαν φανατικό κοινό αποφάσισε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το brand name που είχε δημιουργήσει. Με τη μαζική παραγωγή μπρελόκ, φιγούρων, μπλουζών, αλλά και των περιοδικών manga προσπάθησε να επεκτείνει την «αυτοκρατορία» της. Η Square Enix τελικά πέτυχε τον στόχο της, καθώς ακόμα και στην Ελλάδα απέκτησε φανατικό κοινό που αγάπησε παράφορα το δημιούργημά της. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρόσθετα βιντεοπαιχνίδια που κυκλοφόρησαν στη χώρα μας-για να εμπλουτιστεί η ιστορία- πούλησαν χιλιάδες αντίτυπα.

Ο κος Τερζόπουλος βλέποντας αυτή την επιτυχία, αποφάσισε να έρθει σε συμφωνία με την Disney που είναι και συνδημιουργός της σειράς, για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, να εκδώσει τα περιοδικά του Kingdom Hearts. Έτσι, τον Ιούνιο του 2009 θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το πρώτο τεύχος. Το σενάριο και το σχέδιο υπογράφεται από τον Σίρο Αμάνο, το άνθρωπο που εμπιστεύτηκαν οι δύο εταιρείες για να φέρει εις πέρας το φιλόδοξο σχέδιό τους.


Το ελληνικό κοινό αγόρασε το manga δίνοντας την ευκαιρία στη «ΝΕΑ ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε» να συνεχίσει την εξαιρετική της δουλειά. Έτσι, είχαμε τη χαρά να διαβάσουμε τα τέσσερα τεύχη που διηγούνται την ιστορία του Kingdom Hearts I και τα υπόλοιπα δύο με το όνομα «Η Αλυσίδα των Αναμνήσεων» που σχετίζονται με το βιντεοπαιχνίδι Chain of Memories.

Τα υπόλοιπα manga του «Βασιλείου των Καρδιών» δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν στη χώρα μας. Ο Σόρα και οι φίλοι του έχουν εδώ και καιρό μαζέψει τις βαλίτσες τους. Τώρα μάλλον θα βρίσκονται στη μακρινή Ιαπωνία…

Υ.Γ. Επικοινώνησα με τον εκδοτικό οίκο για να είμαι απολύτως σίγουρος για την πληροφορία που παραθέτω. Η απάντησή τους δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: «Δυστυχώς θα σταματήσουν όλα τα περιοδικά, συμπεριλαμβανομένης και της σειράς Kingdom Hearts».